PROFIL

Så langt jeg husker tilbage, har jeg elsket at tage noget i hænderne, forme det, skabe noget nyt af det, sætte farver på og se processen vokse. De fleste af mine ideer bliver til undervejs eller vokser ud af det skabende værk.

Jeg er opvokset i et kunstnerhjem med højt til loftet, hvor begge forældre var selvstændige, med hver sit kunstneriske erhverv. En stor legeplads for fantasi og skabelyst. Hvor æstetik var sat højere end regler og retninger. 

Efter en lang årrække som designer i tekstilbranchen har jeg nu stået i lære hos min mor Betty Engholm, der selv er uddannet billedhugger. Fra hende har jeg lært de nødvendige teknikker for at kunne bygge stort op i stentøjsler.  

Jeg arbejder med geometriske former, og varierer mellem glatte og ru overflader, det lyse og mørke, det matte og det transparente, som giver et fint samspil i kontrasten.

Mine mange år med tekstiler præger mine dekorationer og de elementer, som jeg vælger i objekterne. Mine mønstre og strukturer er som vævninger i stof. Objekter henslængt på værker, der giver liv til skulpturen. 

  • Seating-sculpture-clay-sidde-moeble-stentoejsler-2-20-engholm-michelsen